Ter Reehorst

Johan ter Reehorst

Carel Hubertus "John" ter Reehorst geboren te Amsterdam 1901 en overleden in 1985.

reehorst.jpg - 32.63 KB

Woonde en werkte in Amsterdam, den Haag, Brussel, België, Duitsland, Frankrijk, Noord-Afrika, Spanje, Barcelona, Parijs enz. later in Neede, waar hij ook is overleden in 1985
Vormde zichzelf, begon in 1934 met schilderen, schilderde en tekende eerst naturalistisch, landschappen en stillevens, na 1952 non figuratief (composities).Kunstenaar van fotmaat, met zeer lichtkrachtig koloriet (volgens de Pieter Scheen).

Woonde in Lochuizen (Lochoezen) in de voormalige school. Lochuizen ligt aan de noordzijde van Neede langs de weg naar Diepenheim. Het is een kleine agrarische gemeenschap met ca. 400 inwoners.

John ter Reehorst  ging regelmatig om met  de dichter Gerrit Achterberg.

De taxi chauffeur, Gaitjan Meerman moest Ter Reehorst regelmatig ophalen van de vreemdste plaatsen.  Vaak was er geen geld, waarna de verleende diensten met een kunstwerk werden vereffend. Zo zijn er in Neede nogal wat Ter Reehorsten blijven hangen. In het kader van de beeldende kunst regeling zijn er ook schilderijen in de opslag van de voormalige gemeente Neede opgeslagen geweest.

De Historische Kring Neede beschikt momenteel over een groot deel van deze schilderijen.