Welkom bij Historische Kring Neede

De vereniging heeft zich tot doel gesteld "het beoefenen van de historie in het algemeen en die van Neede in het bijzonder".

Zij wil genoemde beoefening in alle uitingsvormen ten dienst stellen en
presenteren aan haar leden en belangstellenden.
Zij organiseert daartoe bijeenkomsten, excursies en uitstapjes voor haar leden.
Daarnaast streeft zij ernaar om twee maal per jaar het verenigingsblad "Old Nee"
en eenmaal een themanummer uit te brengen.

Verder verzamelt de vereniging historisch materiaal met een genealogische,
archeologische of culturele waarde voor Neede, haar buurtschappen en buurtgemeenten.
Dit materiaal bestaat uit allerhande voorwerpen, literatuur,
en beeldmateriaal. De presentatie van de literatuur vindt plaats middels
een eigen bibliotheek. De vereniging bezit een eigen verenigingsgebouw,
"de Oale Smederieje" aan de  Borculoseweg 4 in Neede.

We zijn nog opzoek naar foto's waarop Needenaren staan afgebeeld met hun motor.

De openingstijden van de Oale Smederieje zijn gewijzigd. (De openingstijden vindt u onder "Open Archief")

De najaars-foto quiz van 2017 kunt u vinden onder "Kent u Neede" in het hoofdmenu.

Onze jaarvergadering vindt plaats op donderdag 24 mei a.s. in de Oale Smederieje.

Het themanummer 2017 is uit.

"Rondum Nee"  (vrogger en noe in 't boet'ngebied)

Het boek is te bestellen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  (Leden krijgen dit boek).

Old Nee nr: 86 (oktober 2017) is uit  !!!!

Ga naar "Foto's met beschrijving" in het hoofdmenu, zoom in op je i-pad  en blader door de geschiedenis van Neede.

Hoe was het vroeger in Neede "Rond de toren"! Bekijk het in "Foto's"

Hier een link naar "de Needse cycloon"  en hier naar "Ons dorp Nee".

Wie is waar begraven vindt u hier

Een schat aan genealogische informatie vindt u onder "Bronnen genealogie" in het hoofdmenu. Ondermeer geboorteboeken, trouwboeken, aktes enz. U vindt hier wat uw voorouders hebben moeten laten beschrijven. Hoe vaak komt uw naam in Nederland voor en waar wonen uw naamgenoten? Bekijk het hier.