Zoeken...

Activiteiten

Werkgroepen

Voor ons historisch onderzoek hebben wij meerdere werkgroepen geformeerd. De werkgroepen bestaan uit één of meerdere bestuursleden en vrijwilligers. Wil jij ook aan een werkgroep deelnemen, laat het ons dan weten. Je bent van harte welkom!

Werkgroep Archief

Deze werkgroep archiveert en digitaliseert iedere maandag al het reeds aanwezige en aangeboden beeldmateriaal en documenten. Het doel is om alle beeldmateriaal, dat betrekking heeft op de geschiedenis van Neede, te ontsluiten en voor zowel publiek als voor de onderzoeker toegankelijk te maken. Daarnaast worden de beelden nog eens beter en nauwkeuriger beschreven en van trefwoorden voorzien.

Coördinator: Wim Dijkman

Werkgroep Archief

Werkgroep redactie

De redactie verzamelt de kopij. Die kopij bestaat uit mededelingen vanuit het bestuur, relevante informatie vanuit de werkgroepen en wisselende onderwerpen uit de hand van de redactieleden. Ook gastschrijvers leveren met enige regelmaat artikelen aan welke betrekking hebben op de geschiedenis van Neede.

Coördinator: Henk W. Oldenmenger

Werkgroep redactie

Werkgroep WALD

WALD Woordenboek Achterhoek en Liemerse Dialecten.

Ut actief in stand hollen van ut Achterhookse dialect deur dat te proaten en te schrieven wanneer en woar dat moar kan.

Werkgroep WALD

Gastdames en heren

Een groep enthousiaste vrijwilligers vormen de ruggengraat van de vereniging. Zij zorgen ervoor dat de Oale Smederieje er altijd ‘spik en span’ uitziet, openen de deuren op gezette tijden en zorgen voor de koffie.

 

Gastdames en heren

Zoeken