Zoeken...

Expositie

Vroeger, toen en nu

Expositie van: 26 september 2015 tot 30 november 2015

Ter gelegenheid van het vernieuwde centrum van Neede en de feestelijke opening op zaterdag 26 september 2015 richt de Historische Kring Neede (HKN) in de Oale Smederieje een tentoonstelling in, met als titel: Vroeger – Toen – Nu. Centrum van Neede in beeld gebracht voor 3 generaties.

De Historische Kring zal niet alleen foto’s laten zien uit het verleden (begin 1900), maar ook foto’s uit de jaren 1960/1970/1980 en van het heden. Zo zal de expo meerdere generaties aanspreken en bij velen herinneringen oproepen. Door foto’s te tonen van het heden laat de Historische Kring zien dat ze vooruit kijkt en nu al de huidige situatie vastlegt voor de volgende generatie.

De vitrinekasten in de smederij worden ingericht met promotiemateriaal en/of artikelen uit het verleden van diverse Needse (oud)ondernemers. Gedacht moet worden aan: kleerhangers, asbakken, stickers, producten met daarop de bedrijfsnaam en/of logo van de ondernemer. Op deze manier speelt de Historische Kring op een originele manier in op de opening van het vernieuwde winkelcentrum. “We kunnen nu al melden dat we prachtig en uniek materiaal van (oud)ondernemers binnen hebben gekregen. Ook tijdens de expositieperiode maken we graag een plekje vrij voor aangeboden artikelen”, aldus de medewerkers van de Historische Kring.

Vroeger, toen en nu

Zoeken