Zoeken...

Nieuws

Gesloopt, markant postkantoor herleeft in Neede

Bronvermelding: Tubantia - 28/11/2018

Gepubliceerd op: 28 november 2018

Eeuwig zonde. Dat vinden Needenaren van de sloop van het oude postkantoor in 1978. Het markante pand aan de Oudestraat ging verloren, maar herleeft nu in een monument voor de grote kerk in Neede.

Op de plek waar ooit het postkantoor van Neede heeft gestaan, staat nu een monument dat herinnert aan het markante gebouw. Het is een cadeau, dat de 40-jarige Historische Kring woensdagavond aan de Needse gemeenschap heeft geschonken.

Want het was de sloop van het postkantoor, dat 1978 de aanleiding was om de actiegroep Oud Neede, de voorloper van de Historische Kring Neede,  op te richten. Toen de gemeente Neede ook het markante GTW-pand aan de Oudestraat liet slopen, wilde de actiegroep de sloop van meer markante gebouwen in Neede voorkomen.

De drie oud-postbodes Arie Haarman (73), Wim Lammers (73) en Herman Dimmendaal (79) onthulden woensdagavond tijdens het verjaardagsfeestje van de HKN in de kerk een maquette van het monument. Na afloop zagen bezoekers bij het verlaten van de kerk buiten het echte monument staan. De postbodes bewaren warme herinneringen aan de ‘goede oude tijd’ van PTT-post. “Jammer dat het gebouw er niet meer staat, maar mooi dat we het zo weer in herinnering brengen”, aldus Dimmendaal.

Gesloopt, markant postkantoor herleeft in Neede

Zoeken