Zoeken...

Over ons

De vereniging is opgericht in 1978 en heeft als doel de kennis van Neede en zijn bewoners te bevorderen. De ca. 700 leden houden wij op de hoogte van heel veel wetenswaardigheden uit heden en verleden van Neede en buurtschappen.

Uit de oprichtingsakte

De Historische Kring Neede heeft zich tot doel gesteld “het beoefenen van de historie in het algemeen en die van Neede in het bijzonder. Zij wil genoemde beoefening in alle uitingsvormen ten dienst stellen en presenteren aan haar leden en belangstellenden.
Zij organiseert daartoe bijeenkomsten, excursies en uitstapjes voor haar leden. Daarnaast streeft zij ernaar om per jaar tweemaal het verenigingsblad Old Nee en een themanummer uit te brengen. Verder verzamelt de vereniging historisch materiaal met een genealogische, archeologische of culturele waarde voor Neede, haar buurtschappen en buurtgemeenten. Dit materiaal bestaat uit allerhande voorwerpen, literatuur, en beeldmateriaal. De presentatie van de literatuur vindt plaats middels een eigen bibliotheek”.

Lid worden
Uit de oprichtingsakte
Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering

De Historische Kring houdt eenmaal per jaar een ledenvergadering in de Oale Smederieje.

Meer informatie

Geschiedenis vereniging

De Historische Kring Neede is in 1978 opgericht als gevolg van een groot ongenoegen dat bij de bevolking van Neede heerste.

Lees meer
Geschiedenis vereniging

Wilt u de Historische Kring Neede steunen?

Lid worden

Wat biedt de Historische Kring Neede nieuwe leden?

Meer informatie

ANBI / schenkingen

Ook de Historische Kring Neede gaat de culturele ANBI status aanvragen bij de belastingdienst. Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Deze status levert belastingvoordeel op voor zowel onze donateurs als voor de vereniging zelf.

Lees meer
ANBI / schenkingen

Zoeken