Zoeken...

Nieuws

Najaarsavond, woensdag 1 november

Gepubliceerd op: 8 oktober 2023

‘Terug naar de molen’, verhalen en muziek uit vervlogen jaren

Bennie Waanders. Op 31 mei 1954 geboren in Neede in het centrum van de Oudestraat, in het pand waar nu het Kruitvat gevestigd is. In 1956 twee deuren verderop verhuisd naar het pand waar jarenlang visboer Landkroon in heeft gezeten. Vier jaar later, in 1960 verhuisd naar De Bouwlust aan de Kieftendijk. Van het centrum van Neede naar het stille buitengebied aan een idyllische zandweg richting Rietmolen.

In zijn boek “Terug naar de Molen, herinneringen aan een dorpsjeugd (1940 -1970)” deelt Bennie Waanders zijn herinneringen aan deze tijd. Het is een verhaal geworden vol anekdotes en gedachten over het dorpse landleven eind jaren vijftig. Ook de verdrietige en minder leuke herinneringen komen in het boek aan bod net als de dynamische jaren zestig, toen de hele samenleving op de schop ging en er eind kwam aan de verzuiling komen ruimschoots aan bod. Alles moest anders; de vraag blijft of dat wel de juiste keus was. Het boek is een memory Lane en ook een ode aan een tijd die niet meer terugkomt en die voorgoed voorbij is.

De avond zal worden gepresenteerd door schrijfster Nicolet Steemers uit Groenlo. Zij zal Bennie interviewen over ‘Terug naar de Molen’. Tussen de gesprekken door is er muziek van de formatie ‘The Weather’. Dit akoestische trio bestaat uit Marc Epping zang en gitaar, Jan Ottink zang en gitaar en Bennie Waanders zang. Ze zingen driestemmige bewerkingen van hits uit de sixties en de seventies.

Zowel leden als niet leden zijn van harte uitgenodigd om op woensdag 1 november aanwezig te zijn bij deze bijzondere voorstelling. De deuren van het theater Dr. Van Gellicumzaal gaan om half acht open en het programma begint om acht uur.

  • Leden Historische Kring Neede gratis entree
  • Niet leden € 7,50 (bij afsluiten lidmaatschap wordt dit bedrag in mindering gebracht)
Najaarsavond, woensdag 1 november

Zoeken