Zoeken...

Themaboek

100 jaar Sportclub Neede, 1919 – 2019… een zwart-witte prijzenkast vol kleurrijke verhalen

Jaar van uitgifte: 2019

Auteur: R. Holtkamp en J. van Doorn, i.s.m. de Historische Kring Neede

Sportclub Neede bestaat in 2019 100 jaar. Een jubileumboek is dan zeer toepasselijk. Wat heeft zich de afgelopen honderd jaar binnen Sportclub Neede afgespeeld? De samenstellers hebben uren van onderzoek gepleegd  en dat heeft veel boeiend materiaal opgeleverd, foto’s, verhalen en anekdotes. Anno 2019 is Sportclub Neede een bruisende  vereniging met bijna 800 leden waar jongeren, senioren, veteranen, vrijwilligers, sponsoren, de buurt en natuurlijk de supporters deel van uitmaken.

De samenstellers hebben ervoor gekozen om mensen uit alle geledingen van Sportclub Neede aan het woord te laten komen om zoveel mogelijk het ‘sportclub-neede-gevoel’ tot uiting te laten komen. Hiermee hebben zij getracht feiten en anekdotes over 100 jaar historie zo weer te geven dat iedereen  er wel iets van zichzelf in herkent.

Sportclub Neede heeft in 100 jaar veel prijzen gewonnen en kent vele hoogtepunten. Een hoogtepunt was onmiskenbaar het feit dat Sportclub in de jaren zestig gedurende 10 jaar in de tweede klasse heeft gespeeld, destijds het op een na hoogste (amateur)niveau van Nederland.

100 jaar Sportclub Neede, 1919 – 2019… een zwart-witte prijzenkast vol kleurrijke verhalen

Zoeken